HAAS+SOHN kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem, vychlazovací smyčka, zelená/černá
  • Doprava zdarma
Kachlová kamna s výměníkem

HAAS+SOHN kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem, vychlazovací smyčka, zelená/černá

Kód: 0332315910000

Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem, vychlazovací smyčka  Bez obav teplo z kachlů do celého domu. Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem vám možná připomenou babiččiny “kachláče”, ve kterých v zimě krásně praskalo dřevo. Tradiční kachlové obložení bez dekoru pod sebou skrývá moderní techniku. Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem jsou vybavena jak terciálním spalováním, tak externím přívodem vzduchu (CPV). K dispozici je i varianta s vychlazovací smyčkou. Díky ní se nemusíte bát přehřátí kamen při výpadku proudu. Externí přívod vzduchu (CPV), ideální pro nízkoenergetické domy Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod. Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá. Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina našich kamen možnost externí přívod vzduchu uzavřít. Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU. Snadné čištění výměníku i se zavřenými dvířky. Patentová technologie čištění výměníku Pohodlné a bezprašné čištění výměníku i se zavřenými dvířky Nečistoty z trubek výměníku jednoduše odstraníte posouváním stírací lišty. Čistit můžete kdykoliv, není třeba nechávat kamna vyhasnout. Terciární spalování, dvojí spalování šetří palivo Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva. Možnost nátěru Barevné provedení kamen:  zelená, tabak, hnědá, karamel. Spodní sokl dodáváme bílý, můžete ho ale natřít libovolnou barvou. Vychlazovací smyčka, ochrana proti přetopení výměníku (není součástí kamen) Vychlazovací smyčka je zabudovaná přímo ve výměníku, popř. ji do něj lze doplnit. Slouží jako ochrana kamen v případě vypadku proudu, kdy nefunguje oběhové čerpadlo. V tu chvíli se totiž získané teplo nedostává z výměníku ven. Uvnitř výměníku se zvedá tlak, které v krajním případě unikne nouzovým ventilem. To ale většinou znamená solidní potopu. Proto mají naše krbová kamna s výměníkem několik pojistek proti přetopení výměníku. V případě přehřátí se otevře ventil citlivý na teplo. Do smyčky se pak začne napouštět voda z vodovodního řadu, která výměník ochladí. Pozor! Vychlazovací smyčka funguje pouze ve chvíli, kdy je dům připojený na vodovodní síť. U vlastní studny výpadek proudu většinou odstaví i čerpadlo ve studni a voda potřebná k ochlazení neteče. Nezbývá než zvolit jiný způsob ochrany, jako třeba automatický regulátor primárního vzduchu, nebo záložní zdroj pro oběhové čerpadlo.

celý popis

E-shop: 4-7 dnů
69 990 Kč

Vladimír Kulhánek
+420 605 246 096

Vám pomůže s výběrem
Specializovaná prodejna krbových kamen v Hradci Králové

Hledáte kamna, která zahřejí a zároveň ozdobí váš interiér? Stavte se u nás! Máme vystaveno přes 30 modelů krbových kamen v moderním i klasickém provedení.

Navštivte nás v Hradci Králové, ul. Náchodská 607 nebo volejte +420 605 246 096. Vystavené modely krbových kamen na prodejně máte možnost prohlédnout zde.

Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem, vychlazovací smyčka 

Bez obav teplo z kachlů do celého domu. Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem vám možná připomenou babiččiny “kachláče”, ve kterých v zimě krásně praskalo dřevo. Tradiční kachlové obložení bez dekoru pod sebou skrývá moderní techniku.

Kachlová kamna Eboli AL II s výměníkem jsou vybavena jak terciálním spalováním, tak externím přívodem vzduchu (CPV). K dispozici je i varianta s vychlazovací smyčkou. Díky ní se nemusíte bát přehřátí kamen při výpadku proudu.

Externí přívod vzduchu (CPV), ideální pro nízkoenergetické domy
Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod.

Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá.

Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina našich kamen možnost externí přívod vzduchu uzavřít.

Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU.

Snadné čištění výměníku i se zavřenými dvířky. Patentová technologie čištění výměníku
Pohodlné a bezprašné čištění výměníku i se zavřenými dvířky
Nečistoty z trubek výměníku jednoduše odstraníte posouváním stírací lišty. Čistit můžete kdykoliv, není třeba nechávat kamna vyhasnout.

Terciární spalování, dvojí spalování šetří palivo
Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva.

Možnost nátěru

Barevné provedení kamen: 
zelená, tabak, hnědá, karamel. Spodní sokl dodáváme bílý, můžete ho ale natřít libovolnou barvou.


Vychlazovací smyčka, ochrana proti přetopení výměníku (není součástí kamen)
Vychlazovací smyčka je zabudovaná přímo ve výměníku, popř. ji do něj lze doplnit. Slouží jako ochrana kamen v případě vypadku proudu, kdy nefunguje oběhové čerpadlo. V tu chvíli se totiž získané teplo nedostává z výměníku ven. Uvnitř výměníku se zvedá tlak, které v krajním případě unikne nouzovým ventilem. To ale většinou znamená solidní potopu.

Proto mají naše krbová kamna s výměníkem několik pojistek proti přetopení výměníku. V případě přehřátí se otevře ventil citlivý na teplo. Do smyčky se pak začne napouštět voda z vodovodního řadu, která výměník ochladí.

Pozor! Vychlazovací smyčka funguje pouze ve chvíli, kdy je dům připojený na vodovodní síť. U vlastní studny výpadek proudu většinou odstaví i čerpadlo ve studni a voda potřebná k ochlazení neteče. Nezbývá než zvolit jiný způsob ochrany, jako třeba automatický regulátor primárního vzduchu, nebo záložní zdroj pro oběhové čerpadlo.

Barva zelená
Hmotnost 166 kg
Materiál ocel / keramika
Max výkon 8,5 kW
Palivo dřevo, uhelné brikety, dřevěné brikety
Regulovatelný výkon 4,0 - 12,2 kW
Rozměry (š x h x v) 695 x 595 x 992 mm
Záruka 2 roky
Značka HAAS+SOHN
Účinnost 82 %
Certifikace Ecodesign 2022
Energetická třída A+
Vytápěný prostor 218 m³
Maximální délka polen 33 cm
Průměr kouřovodu 150 mm
Připojení kouřovodu horní / zadní
Teplovodní výměník ANO
Externí přívod vzduchu ANO
Dvojité spalování ANO
Airwash systém ANO