HAAS+SOHN kachlová kamna Manta, kachlový top+sokl zelená, barva černá
  • Doprava zdarma
Kachlová krbová kamna Hass+Sohn

HAAS+SOHN kachlová kamna Manta, kachlový top+sokl zelená, barva černá

Kód: 0434215020000

Kachlová kamna Manta kachlový top+sokl Konečně moderní kachlová kamna. Moderní spalovací komoře, s Terciálním spalováním dávají kachlová kamna Manta tradiční obal. Externí přívod vzduchu (CPV) se postará o to, aby byl v místnosti během topení dostatek kyslíku. Vzduchu pro spalování si totiž kachlová kamna Manta berou zvenku. Externí přívod vzduchu (CPV), ideální pro nízkoenergetické domy Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod. Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá. Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina našich kamen možnost externí přívod vzduchu uzavřít. Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU. Terciární spalování, dvojí spalování šetří palivo Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva. Barevné provedení kamen: černá / zelená, černá / hnědá, černá / medovník

celý popis

E-shop: 4-7 dnů
47 990 Kč

Vladimír Kulhánek
+420 605 246 096

Vám pomůže s výběrem

Kachlová kamna Manta kachlový top+sokl

Konečně moderní kachlová kamna. Moderní spalovací komoře, s Terciálním spalováním dávají kachlová kamna Manta tradiční obal.

Externí přívod vzduchu (CPV) se postará o to, aby byl v místnosti během topení dostatek kyslíku. Vzduchu pro spalování si totiž kachlová kamna Manta berou zvenku.

Externí přívod vzduchu (CPV), ideální pro nízkoenergetické domy
Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod.

Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá.

Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina našich kamen možnost externí přívod vzduchu uzavřít.

Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU.

Terciární spalování, dvojí spalování šetří palivo
Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva.

Barevné provedení kamen:
černá / zelená, černá / hnědá, černá / medovník


Barva černá / zelená
Hmotnost 131 kg
Materiál ocel
Palivo dřevo, uhelné brikety, dřevěné brikety
Regulovatelný výkon 2,3 - 7,2 kW
Rozměry (š x h x v) 740 x 547 x 856 mm
Záruka 2 roky
Značka HAAS+SOHN
Účinnost 81 %
Certifikace Ecodesign 2022
Energetická třída A+
Vytápěný prostor 126 m³
Maximální délka polen 33 cm
Průměr kouřovodu 150 mm
Připojení kouřovodu horní / zadní
Externí přívod vzduchu ANO
Dvojité spalování ANO
Airwash systém ANO