HAAS+SOHN krbová kamna Adria II s výměníkem, černá/béžová
  • Doprava zdarma
Krbová kamna s výměníkem

HAAS+SOHN krbová kamna Adria II s výměníkem, černá/béžová

Kód: 0431015000000

Krbová kamna ADRIA II s výměníkem kombinují elegantní design s praktickým a efektivním vytápěním. Tato kamna se hodí do jakéhokoliv interiéru. Díky možnosti připojení k radiátorům mohou sloužit nejen jako estetický prvek, ale také jako hlavní zdroj tepla. Krbová kamna ADRIA II lze připojit k systému radiátorů, čímž zajistíte vytápění celé domácnosti. Pokud preferujete teplovzdušný provoz, výměník lze snadno demontovat, což dává kamnům skvělou flexibilitu. Vytvořte si doma útulnou atmosféru a současně efektivně vytápějte svou domácnost s krbovými kamny ADRIA II s výměníkem. Výhody kamen ADRIA II: • Vyměnitelný výměník – Možnost demontáže výměníku a nahrazení záslepkou, což umožňuje přechod na klasický teplovzdušný provoz. • Vychlazovací smyčka – Ochrana proti přetopení výměníku (není součástí kamen). • Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a snižuje spotřebu paliva. Teplovodní výměník můžete do kamen kdykoliv doplnit, popř. ho vyjmout a nahradit záslepkou. Systém umožňuje dodatečné napojení na otopnou soustavu (ústřední topení), nebo zpětnou přestavbu na teplovzdušný provoz. V kamnech s výměníkem nikdy netopte, pokud výměník není připojený k otopné soustavě (napuštěný vodou). Výměník je třeba z kamen vyjmout a nahradit záslepkou. Vychlazovací smyčka je zabudovaná přímo ve výměníku, popř. ji do něj lze doplnit. Slouží jako ochrana kamen v případě vypadku proudu, kdy nefunguje oběhové čerpadlo. V tu chvíli se totiž získané teplo nedostává z výměníku ven. Uvnitř výměníku se zvedá tlak, které v krajním případě unikne nouzovým ventilem. To ale většinou znamená solidní potopu. Proto mají naše krbová kamna s výměníkem několik pojistek proti přetopení výměníku. V případě přehřátí se otevře ventil citlivý na teplo. Do smyčky se pak začne napouštět voda z vodovodního řadu, která výměník ochladí. POZOR: Vychlazovací smyčka funguje pouze ve chvíli, kdy je dům připojený na vodovodní síť. U vlastní studny výpadek proudu většinou odstaví i čerpadlo ve studni a voda potřebná k ochlazení neteče. Nezbývá než zvolit jiný způsob ochrany, jako třeba automatický regulátor primárního vzduchu, nebo záložní zdroj pro oběhové čerpadlo. Terciární spalování   z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva. Jejich decentní design zapadne do jakéhokoliv interiéru. Pokud je připojíte k radiátorům, mohou sloužit i jako hlavní zdroj tepla. Můžete také výměník demontovat a používat krbová kamna Adria II v klasickém “teplovzdušném” provozu. Barevné provedení kamen: dostupná v černém provedení s béžovou dlažbou nebo v antracitové verzi se stříbrnými doplňky.

celý popis

E-shop: 4-7 dnů
41 990 Kč

Martin Špalek
605 246 096

Vám pomůže s výběrem
Specializovaná prodejna krbových kamen v Hradci Králové

Hledáte kamna, která zahřejí a zároveň ozdobí váš interiér? Stavte se u nás! Máme vystaveno přes 30 modelů krbových kamen v moderním i klasickém provedení.

Navštivte nás v Hradci Králové, ul. Náchodská 607 nebo volejte +420 605 246 096. Vystavené modely krbových kamen na prodejně máte možnost prohlédnout zde.

Krbová kamna ADRIA II s výměníkem kombinují elegantní design s praktickým a efektivním vytápěním. Tato kamna se hodí do jakéhokoliv interiéru.

Díky možnosti připojení k radiátorům mohou sloužit nejen jako estetický prvek, ale také jako hlavní zdroj tepla.

Krbová kamna ADRIA II lze připojit k systému radiátorů, čímž zajistíte vytápění celé domácnosti. Pokud preferujete teplovzdušný provoz, výměník lze snadno demontovat, což dává kamnům skvělou flexibilitu.
Vytvořte si doma útulnou atmosféru a současně efektivně vytápějte svou domácnost s krbovými kamny ADRIA II s výměníkem.

Výhody kamen ADRIA II:
Vyměnitelný výměník – Možnost demontáže výměníku a nahrazení záslepkou, což umožňuje přechod na klasický teplovzdušný provoz.
Vychlazovací smyčka – Ochrana proti přetopení výměníku (není součástí kamen).
Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a snižuje spotřebu paliva.

Teplovodní výměník můžete do kamen kdykoliv doplnit, popř. ho vyjmout a nahradit záslepkou. Systém umožňuje dodatečné napojení na otopnou soustavu (ústřední topení), nebo zpětnou přestavbu na teplovzdušný provoz.
V kamnech s výměníkem nikdy netopte, pokud výměník není připojený k otopné soustavě (napuštěný vodou). Výměník je třeba z kamen vyjmout a nahradit záslepkou.

Vychlazovací smyčka je zabudovaná přímo ve výměníku, popř. ji do něj lze doplnit. Slouží jako ochrana kamen v případě vypadku proudu, kdy nefunguje oběhové čerpadlo. V tu chvíli se totiž získané teplo nedostává z výměníku ven. Uvnitř výměníku se zvedá tlak, které v krajním případě unikne nouzovým ventilem. To ale většinou znamená solidní potopu. Proto mají naše krbová kamna s výměníkem několik pojistek proti přetopení výměníku. V případě přehřátí se otevře ventil citlivý na teplo. Do smyčky se pak začne napouštět voda z vodovodního řadu, která výměník ochladí.

POZOR: Vychlazovací smyčka funguje pouze ve chvíli, kdy je dům připojený na vodovodní síť. U vlastní studny výpadek proudu většinou odstaví i čerpadlo ve studni a voda potřebná k ochlazení neteče. Nezbývá než zvolit jiný způsob ochrany, jako třeba automatický regulátor primárního vzduchu, nebo záložní zdroj pro oběhové čerpadlo.

Terciární spalování  
z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva.

Jejich decentní design zapadne do jakéhokoliv interiéru.
Pokud je připojíte k radiátorům, mohou sloužit i jako hlavní zdroj tepla. Můžete také výměník demontovat a používat krbová kamna Adria II v klasickém “teplovzdušném” provozu.

Barevné provedení kamen:
dostupná v černém provedení s béžovou dlažbou nebo v antracitové verzi se stříbrnými doplňky.

Barva černá
Hmotnost 136 kg
Materiál ocel
Max výkon 10 kW
Palivo Dřevo, Uhelné brikety, Dřevěné brikety
Regulovatelný výkon 3,4 - 10,5 kW
Rozměry (š x h x v) 560 x 442 x 1050 mm
Záruka 2 roky
Značka HAAS+SOHN
Účinnost 81 %
Certifikace Ecodesign 2022
Energetická třída A+
Vytápěný prostor 181 m³
Průměr kouřovodu 150 mm
Připojení kouřovodu horní
Teplovodní výměník ANO
Jmenovitý výkon 10 kW
Externí přívod vzduchu ANO
Dvojité spalování ANO
Airwash systém ANO