HAAS+SOHN krbová kamna Dale, černá/zrzavá patina
  • Doprava zdarma
Kachlová krbová kamna Hass+Sohn

HAAS+SOHN krbová kamna Dale, černá/zrzavá patina

Kód: 0434717010000

Kachlová kamna DALE – Luxusní design a moderní technologie Kachlová kamna DALE jsou dokonalou kombinací klasického vzhledu a moderní funkčnosti, která skvěle zapadnou nejen do chalup, ale i do minimalistických interiérů. Kamna vynikají šedými metalickými kachlemi, které jim dodávají nádech luxusu, a industriálním dojmem zrzavé patiny vytvořené pomocí 3D potisku. Výhody kamen Dale: Uzavíratelný přívod vzduchu do ohniště – Umožňuje snadné ovládání hoření.  Uzavíratelný přívod spalovacího vzduchu do ohniště, který můžete uzavřít pokud v kamnech zrovna netopíte. Díky tomu nebude ohřátý vzduchu unikat přes kamna z místnosti. O uzavření se postará mechanismus umístěný u výstupu pro napojení externího přívodu vzduchu. Uzavírání se provádí pomocí táhla systému Easy Control. Ovládání vzduchu Easy Control je komfortní regulace přívodu vzduchu jedním otočným regulátorem. Jednoduché a pohodlné ovládání přívodů vzduchu do krbových kamen Easy Control vám pomůže správně topit. Přívody vzduchu do ohniště (primární, sekundární, terciální) díky němu ovládáte pouze jedním regulátorem. 1. Start – zátop: Pro dostatečný přívod vzduchu při zatápění přepněte na „Start“, dokud se oheň rovnoměrně nerozhoří. 2. Topení: Pro čisté a efektivní spalování posuňte regulátor po roztopení nahoru na „provoz“. 3. Uzavření: Když se rozhodnete dál netopit a oheň vyhasne, můžete přesunutím regulátoru do polohy „0“ udržet teplo v místnosti. Díky uzavíratelnému přívodu vzduchu zůstane teplo krbových kamen uvnitř a vy si ho můžete ještě dlouho užívat. Externí přívod vzduchu (CPV) – Perfektní pro nízkoenergetické domy. Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod. Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá. Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina kamen značky HAAS+SOHN možnost externí přívod vzduchu uzavřít. Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU. Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a šetří palivo. Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva. Velké topeniště Kachlová kamna DALE jsou stylovým doplňkem pro váš domov. S jejich moderním designem a pokročilými funkcemi zajišťují maximální komfort a efektivitu při vytápění.

celý popis

E-shop: 4-7 dnů
59 989 Kč

Vladimír Kulhánek
+420 605 246 096

Vám pomůže s výběrem
Specializovaná prodejna krbových kamen v Hradci Králové

Hledáte kamna, která zahřejí a zároveň ozdobí váš interiér? Stavte se u nás! Máme vystaveno přes 30 modelů krbových kamen v moderním i klasickém provedení.

Navštivte nás v Hradci Králové, ul. Náchodská 607 nebo volejte +420 605 246 096. Vystavené modely krbových kamen na prodejně máte možnost prohlédnout zde.

Kachlová kamna DALE – Luxusní design a moderní technologie

Kachlová kamna DALE
jsou dokonalou kombinací klasického vzhledu a moderní funkčnosti, která skvěle zapadnou nejen do chalup, ale i do minimalistických interiérů. Kamna vynikají šedými metalickými kachlemi, které jim dodávají nádech luxusu, a industriálním dojmem zrzavé patiny vytvořené pomocí 3D potisku.

Výhody kamen Dale:

Uzavíratelný přívod vzduchu do ohniště – Umožňuje snadné ovládání hoření. 
Uzavíratelný přívod spalovacího vzduchu do ohniště, který můžete uzavřít pokud v kamnech zrovna netopíte. Díky tomu nebude ohřátý vzduchu unikat přes kamna z místnosti. O uzavření se postará mechanismus umístěný u výstupu pro napojení externího přívodu vzduchu. Uzavírání se provádí pomocí táhla systému Easy Control.

Ovládání vzduchu Easy Control je komfortní regulace přívodu vzduchu jedním otočným regulátorem. Jednoduché a pohodlné ovládání přívodů vzduchu do krbových kamen Easy Control vám pomůže správně topit.
Přívody vzduchu do ohniště (primární, sekundární, terciální) díky němu ovládáte pouze jedním regulátorem.
1. Start – zátop: Pro dostatečný přívod vzduchu při zatápění přepněte na „Start“, dokud se oheň rovnoměrně nerozhoří.

2. Topení: Pro čisté a efektivní spalování posuňte regulátor po roztopení nahoru na „provoz“.

3. Uzavření: Když se rozhodnete dál netopit a oheň vyhasne, můžete přesunutím regulátoru do polohy „0“ udržet teplo v místnosti. Díky uzavíratelnému přívodu vzduchu zůstane teplo krbových kamen uvnitř a vy si ho můžete ještě dlouho užívat.

Externí přívod vzduchu (CPV) – Perfektní pro nízkoenergetické domy.
Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod.
Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá.

Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina kamen značky HAAS+SOHN možnost externí přívod vzduchu uzavřít.
Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU.

Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a šetří palivo.
Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva.

Velké topeniště

Kachlová kamna DALE jsou stylovým doplňkem pro váš domov. S jejich moderním designem a pokročilými funkcemi zajišťují maximální komfort a efektivitu při vytápění.

Barva černá, zrzavá patina
Hmotnost 153 kg
Materiál ocel
Palivo Dřevo
Regulovatelný výkon 4.0 - 8.2 kW
Rozměry (š x h x v) 777 x 452 x 872 mm
Záruka 2 roky
Značka HAAS+SOHN
Účinnost 80 %
Certifikace Ecodesign 2022
Energetická třída A+
Vytápěný prostor 147 m³
Maximální délka polen 50 cm
Průměr kouřovodu 150 mm
Připojení kouřovodu horní / zadní
Jmenovitý výkon 8 kW
Externí přívod vzduchu ANO
Dvojité spalování ANO
Airwash systém ANO