HAAS+SOHN krbová kamna Dale s troubou, antracit/metallic
  • Doprava zdarma
Kachlová krbová kamna Hass+Sohn

HAAS+SOHN krbová kamna Dale s troubou, antracit/metallic

Kód: 0434715360000

Kachlová kamna Dale s troubou už nejsou jen tradičním prvkem pro chalupy – jejich moderní design se hodí i do minimalistických interiérů. Model Dale s šedými metalickými kachlemi přináší luxusní vzhled, který ladí s moderními prostory. Kamna Dale se navíc pyšní velkým topeništěm, do kterého se vejdou polena dlouhá až 50 cm. Praktický úložný prostor pod kamny slouží právě pro tato polena. Hoření lze snadno regulovat pomocí jednoduchého systému EASY Control, který se ovládá kotoučem umístěným v dolní části topeniště. Výhody kamen Dale: Uzavíratelný přívod vzduchu do ohniště – Umožňuje snadné ovládání hoření.  Uzavíratelný přívod spalovacího vzduchu do ohniště, který můžete uzavřít pokud v kamnech zrovna netopíte. Díky tomu nebude ohřátý vzduchu unikat přes kamna z místnosti. O uzavření se postará mechanismus umístěný u výstupu pro napojení externího přívodu vzduchu. Uzavírání se provádí pomocí táhla systému Easy Control. Ovládání vzduchu Easy Control je komfortní regulace přívodu vzduchu jedním otočným regulátorem. Jednoduché a pohodlné ovládání přívodů vzduchu do krbových kamen Easy Control vám pomůže správně topit. Přívody vzduchu do ohniště (primární, sekundární, terciální) díky němu ovládáte pouze jedním regulátorem. 1. Start – zátop: Pro dostatečný přívod vzduchu při zatápění přepněte na „Start“, dokud se oheň rovnoměrně nerozhoří. 2. Topení: Pro čisté a efektivní spalování posuňte regulátor po roztopení nahoru na „provoz“. 3. Uzavření: Když se rozhodnete dál netopit a oheň vyhasne, můžete přesunutím regulátoru do polohy „0“ udržet teplo v místnosti. Díky uzavíratelnému přívodu vzduchu zůstane teplo krbových kamen uvnitř a vy si ho můžete ještě dlouho užívat. Externí přívod vzduchu (CPV) – Perfektní pro nízkoenergetické domy. Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod. Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá. Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina kamen značky HAAS+SOHN možnost externí přívod vzduchu uzavřít. Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU. Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a šetří palivo. Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva. Velké topeniště

celý popis

E-shop: 4-7 dnů
84 990 Kč

Vladimír Kulhánek
+420 605 246 096

Vám pomůže s výběrem
Specializovaná prodejna krbových kamen v Hradci Králové

Hledáte kamna, která zahřejí a zároveň ozdobí váš interiér? Stavte se u nás! Máme vystaveno přes 30 modelů krbových kamen v moderním i klasickém provedení.

Navštivte nás v Hradci Králové, ul. Náchodská 607 nebo volejte +420 605 246 096. Vystavené modely krbových kamen na prodejně máte možnost prohlédnout zde.

Kachlová kamna Dale s troubou už nejsou jen tradičním prvkem pro chalupy – jejich moderní design se hodí i do minimalistických interiérů. Model Dale s šedými metalickými kachlemi přináší luxusní vzhled, který ladí s moderními prostory.

Kamna Dale se navíc pyšní velkým topeništěm, do kterého se vejdou polena dlouhá až 50 cm. Praktický úložný prostor pod kamny slouží právě pro tato polena. Hoření lze snadno regulovat pomocí jednoduchého systému EASY Control, který se ovládá kotoučem umístěným v dolní části topeniště.

Výhody kamen Dale:

Uzavíratelný přívod vzduchu do ohniště – Umožňuje snadné ovládání hoření. 
Uzavíratelný přívod spalovacího vzduchu do ohniště, který můžete uzavřít pokud v kamnech zrovna netopíte. Díky tomu nebude ohřátý vzduchu unikat přes kamna z místnosti. O uzavření se postará mechanismus umístěný u výstupu pro napojení externího přívodu vzduchu. Uzavírání se provádí pomocí táhla systému Easy Control.

Ovládání vzduchu Easy Control je komfortní regulace přívodu vzduchu jedním otočným regulátorem. Jednoduché a pohodlné ovládání přívodů vzduchu do krbových kamen Easy Control vám pomůže správně topit.

Přívody vzduchu do ohniště (primární, sekundární, terciální) díky němu ovládáte pouze jedním regulátorem.

1. Start – zátop: Pro dostatečný přívod vzduchu při zatápění přepněte na „Start“, dokud se oheň rovnoměrně nerozhoří.

2. Topení: Pro čisté a efektivní spalování posuňte regulátor po roztopení nahoru na „provoz“.

3. Uzavření: Když se rozhodnete dál netopit a oheň vyhasne, můžete přesunutím regulátoru do polohy „0“ udržet teplo v místnosti. Díky uzavíratelnému přívodu vzduchu zůstane teplo krbových kamen uvnitř a vy si ho můžete ještě dlouho užívat.

Externí přívod vzduchu (CPV) – Perfektní pro nízkoenergetické domy.
Kyslík potřebný pro hoření si kamna neberou z místnosti, ale z vnějších prostor. Většinou se jedná o hadici (trubku), které vede z domu například pod terasu, do větrané chodby apod.
Externí přívod vzduchu je nezbytný u pasivních a nízkoenergetických staveb. Doporučujeme ho ale i do všech zateplených objektů. Uvnitř se v topné sezóně podstatně lépe dýchá.

Pokud v kamnech netopíte, může externím přívodem vzduchu unikat teplo z domu. Proto má většina kamen značky HAAS+SOHN možnost externí přívod vzduchu uzavřít.
Uzavření přívodu z velké části zamezí úniku tepla přes kamna. Pokud potřebujete kamna s dokonalou plynotěsností, podívejte se na modely označené PGI nebo RLU.

Terciární spalování – Dvojí spalování zvyšuje účinnost a šetří palivo.
Z paliva se během hoření uvolňují hořlavé plyny. Díky terciárnímu spalování neuniknou komínem, ale shoří a přemění se na teplo. Každé polínko nebo briketu tak využijete na 100 %. To znamená vyšší účinnost a nižší spotřebu paliva.

Velké topeniště

Barva antracit
Hmotnost 231 kg
Materiál ocel
Max výkon 8,1 kW
Palivo Dřevo
Regulovatelný výkon 4,0 - 8,1 kW
Rozměry (š x h x v) 780 x 443 x 1296 mm
Záruka 2 roky
Značka HAAS+SOHN
Účinnost 88 %
Certifikace Ecodesign 2022
Energetická třída A+
Vytápěný prostor 146 m³
Maximální délka polen 50 cm
Průměr kouřovodu 150 mm
Připojení kouřovodu horní / zadní
Jmenovitý výkon 7,8 kW
Externí přívod vzduchu ANO
Dvojité spalování ANO
Airwash systém ANO